Skip to main content

0416 - 334 664
0031 - 416 334 664
info@bad-koning.nl

Wat kost een badlift?

Een logische vraag wanneer u overweegt een badlift aan te kopen. Het snelle antwoord op deze vraag is Euro 1.400,- inclusief 21% btw. Wanneer u de plaatsing aan onze vakkundige monteur wilt overlaten, rekenen we daar Euro 295,- inclusief 21% btw extra voor. Daarvoor heeft u de voordelen van een badlift waarmee u volledig op de bodem kunt komen en de zitband gemakkelijk oprolbaar in de cassette is voor andere badgebruikers. Daarnaast is de zitband van de badlift gemakkelijk schoon te houden met het afspoelen na uw badgebruik. Een veilig product met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Badlift alternatieven

Ik hoor u denken; er bestaan toch ook goedkopere badlift alternatieven? Jazeker, er zijn verschillende types badliften op de markt. En elk type heeft z’n eigen prijs, maar ook z’n eigen voor- en nadelen.

Laten we een paar varianten bespreken.

Badlift stoeltje

Allereerst de goedkoopste variant; een los badlift ‘stoeltje’ welke middels zuignappen in uw bad bevestigd dient te worden. Voordeel is natuurlijk de prijs, maar de nadelen zijn groter. Het gewicht van 10KG is best pittig wanneer u het stoeltje uit uw bad wil halen, zeker wanneer de zuignappen niet mee werken. Maar het grootste nadeel is dat u door de constructie van het stoeltje nooit geheel op bodem zult geraken en ook nooit volledig onderuit kan liggen. Het gemis van de lengte en diepte van uw bad maakt deze oplossing eigenlijk ongeschikt. Gezien de vele onderdelen aan het stoeltje zullen ook de schoonmaak werkzaamheden niet gering zijn.

Opblaaskussen

De andere variant is een opblaaskussen in uw bad welke middels een soort stofzuiger motortje opgeblazen wordt. Opnieuw is deze variant goedkoper dan de Bad-Koning badlift, maar ook veel luidruchtiger omdat het stofzuiger motortje het opblaaskussen natuurlijk op spanning moet houden. Daarnaast zorgt het onnatuurlijke effect van een luchtzak onder water houden voor een zeer instabiele zithouding. Opnieuw zullen hier de schoonmaak werkzaamheden grondig moeten gebeuren, aangezien de leeg gelopen luchtzak op de bodem van uw bad nat en plakkerig zal blijven. Wilt u een stabiele oplossing dan is dit niet de goede keuze.

 

Twijfelt u nog? Geen probleem, vraag onze demonstratie bij u thuis aan en overtuig uzelf van de meerwaarde van de Bad-Koning badlift. De demonstratie is geheel vrijblijvend en gratis.